fa-IRen-US
Search
Friday, December 1, 2023
Menu

Content Details

سفر مهم هیئت عالی رتبه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به عراق

جزئیات آخرین تفاهمات اقتصادی ایران و عراق

 احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در نشست مشترک با وزیر تجارت عراق که در بغداد برگزار شد، گفت: تا امروز صبح مذاکرات در کمیته های مختلف ذیل کمیسیون مشترک ایران و عراق ادامه داشته است.

وزیر اقتصاد با اشاره به نقش کمیسیون مشترک ایران و عراق در مرتفع کردن موانع تجارت دو کشور گفت: امیدواریم با مرتفع شدن مشکلات، در سال جدید شاهد ثبت اعداد و ارقام بزرگتری در تجارت بین دو کشور باشیم چراکه ظرفیت تعامل ایران و عراق بسیار فراتر از اعدادی است که در تجارت مشترک دو کشور ثبت شده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به رویکرد عملگرایانه در نشست‌های کمیسیونهای مشترک گفت: در خصوص رفع موانع سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی در حوزه برق، صنعت و معدن، پروژه‌های مشترک آبی بین دو کشور، ظرفیت های ترانزیتی ایران و عراق، حل و فصل مشکل طولانی مدت راه آهن شلمچه_ بصره و ایجاد سه شهرک صنعتی مشترک در نقاط مرزی دو کشور و رفع برخی مشکلات بانکی و ارزی که بین ایران و عراق وجود داشت، تفاهماتی صورت گرفت که در دیداری که بعد از این جلسه با نخست وزیر عراق داشتم، ایشان بر تسریع در اجرایی کردن این مصوبات تاکید داشتند و همچنین از سفیر محترم ایران در بغداد و رئیس سازمان سرمایه گذاری که تلاش‌های زیادی در برگزاری نشست مشترک داشتند، قدردانی میکنم.

در این نشست اثیر داود سلمان الغریری وزیر تجارت عراق ضمن قدردانی از تمام اعضای کمیسیون مشترک، گفت: امیدواریم در پایان دور پنجم نشست کمیسیون مشترک حداکثر اهتمام بر اجرای مصوبات اعمال شود.

سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این سفر همچنین با محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق دیدار و گفت و گو کرد. خاندوزی در این گفت و گو ضمن تاکید بر دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم گفت: دولت آقای رئیسی با سیاست های دولت اقای سودانی نخست وزیر محترم دولت عراق اشتراکاتی زیادی دارد، براین اساس امیدواریم گامهایی که در گذشته باید برداشته میشد با سرعت بیشتر و زمان کوتاه تر برداشته شود.

محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق هم برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور را مقدمه برگزاری نزدیک کمیته عالی روابط دو جانبه دانست و خاطرنشان کرد: دو کشور باید ساز و کارهای همکاری را به صورت مرتب به روز کرده و توسعه دهند و منتظر برگزاری سالانه کمیسیون‌ها نباشند. وی همچنین ساخت راه آهن شلمچه - بصره را نمادی از ارتباط مردمی و فرهنگی دو ملت بزرگ ایران و عراق دانست و ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد راه اندازی این خط باشیم. سودانی همچنین از آمادگی دولت عراق برای همکاری در زمینه شهرک‌های صنعتی مشترک خبر داد و گفت: با امتیازاتی که ارائه می‌کنیم بایستی بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این شهرک‌ها ترغیب شود. وزیر اقتصاد نیز در پاسخ به این پیشنهاد گفت: ما نیز در مدت زمانی کوتاه، مناطق متناظر برای ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک را اعلام خواهیم کرد.

خاندوزی شب دوشنبه ۲۲ اسفند پس از پایان نشست دو روزه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق، در سفارتخانه کشورمان در بغداد به دیدار فعالان اقتصادی کشورمان در عراق رفت و با مشاهده موانع و مشکلات آنها، اظهار داشت: مشکلات این فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف از جمله صادرات خدمات فنی و مهندسی احصا شده و در دیدار با وزیر صنعت عراق که رئیس عراقی کمیسیون مشترک اقتصادی است، این مشکلات مطرح شد و درباره برخی مشکلات که ناظر به شرایط داخلی ایران بود مقرر شد در حوزه مالیاتی و گمرکی رفع این مشکلات پیگیری و انجام برسد.

 

Print
0 Comments
Rate this article:
No rating

Theme picker

دی ان ان