وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، طی سخنانی در نشست وزرا و اعضای هیأت عامل کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با مدیرعامل صندوق بین المللی پول، تحریم نفتی ایران را دامن زدن به بی ثباتی در بازارهای انرژی خواند.
به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه گذاری به نقل از شبکه اخبار اقتصاد و دارایی (شادا) ،سید شمس الدین حسینی، در سخنان خود با کلیدی خواندن نقش منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برای ثبات بازارهای نفت و چشم انداز رشد اقتصاد جهانی، از تحلیل عمیق صندوق بین المللی پول از تحولات بازار نفت و ارزیابی معتبر از ریسک های بالای مرتبط با قیمت های نفت که از عوامل جغرافیایی – سیاسی کنونی مانند تحمیل تحریم ها بر صادرات نفت ایران نشأت می گیرد، قدردانی کرد.
وی با اشاره به زمان برگزاری نشست وزرا و اعضای هیأت عامل کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و هم زمانی آن با بروز دشواری های اقتصاد جهانی و چالش های مختص منطقه، افزود: از آخرین نشست تاکنون، وضعیت اقتصادی در برخی از کشورهای منطقه به دلیل تأثیرات بحران جهانی و چالش های بزرگ اقتصادی ناشی از گذار سیاسی در حال وقوع ، روندی نزولی داشته است.
حسینی گفت: صندوق بین المللی پول اقدامی شایسته تقدیر در رابطه با پایش وضعیت و ارایه توصیه های سیاستی و کمک های فنی به کشورهای منطقه انجام داده است و ما منتظر پی گیری به موقع، در صورت نیاز، از طریق حمایت های مالی کافی و شروط وام دهی منعطف تر از طرف صندوق هستیم که خواسته های مردم برای شغل و بهبود زندگی در این کشورها را در نظر می گیرد.
وزیر اموراقتصادی و دارایی کشورمان با ابراز امیدواری از اینکه تحت رهبری مدیر عامل جدید صندوق بین المللی پول، عمده چالش های پیش روی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مرتفع خواهد شد، اظهار داشت: پیام صندوق بین المللی پول درباره اثرات مخرب افزایش تدریجی این گونه عوامل جغرافیایی – سیاسی روشن و کاملاً بی پرده است.
وی با اشاره به تصمیمات سیاسی برخی دولت ها برای تحریم نفتی ایران، افزود: تحقق این سناریوهای ریسک ، به نفع هیچ کس نیست و همه باید تلاش کنیم ثبات را به بازارهای نفت بازگردانیم و این فشار نا اطمینانی را ، از اقتصاد شکننده جهانی برداریم.
حسینی در ادامه به تشریح برخی موضوعات و دغدغه ها در خصوص منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا پرداخت و گفت: اولین نگرانی، مربوط به نیروهای انسانی اختصاص داده شده به منطقه ما است که با توجه به چالش های موجود در منطقه می بایست از نظر کمی و کیفی تقویت شوند و این موضوع از آنجا ناشی می شود که ما برای گفتگو با صندوق و درگیر شدن تخصصی آن اهمیت قائل هستیم.
وی همچنین با اشاره به افزایش میزان استخدام نیروهای متخصص منطقه در بخش های مختلف به ویژه در سطوح عالی صندوق بین المللی پول، افزود: من از اقدامات صورت گرفته اخیر استقبال کرده و امیدوارم که پیشرفت های بیشتری در هر دو موضوع اتفاق بیافتد.