fa-IRen-US
جستجو
چهارشنبه, 12 شهریور,1404
Menu

آرشیو اخبار

اجرای روش‌های نوین تامین مالی در گیلان برای جهش تولید

چهارشنبه, 12 شهریور,1404 / دسته ها: اخبار, اخبار استانها

/

اجرای روش‌های نوین تامین مالی در گیلان برای جهش تولید

جلسه هم‌اندیشی بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها با حضور مدیران ارشد اقتصادی و شبکه بانکی استان گیلان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران به نقل از شادا، جلسه بررسی و ارائه روش‌های نوین تامین مالی بر اساس ظرفیت‌های تخصیص‌یافته مرتبط با قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها با حضور علیرضا نوروزی، نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان و نمایندگان بانک‌ها و نهادهای مالی در سالن اندیشه این اداره کل برگزار شد.

در این نشست تخصصی که با هدف هم‌اندیشی برای بهره‌مندی فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های ایجادشده و تجمیع پاسخ‌های کارشناسی تشکیل شد، بر لزوم حرکت به سمت روش‌های نوین تامین مالی و کاهش وابستگی به روش‌های سنتی نقدمحور تاکید شد.

علیرضا نوروزی در این جلسه با اشاره به نقش راهبردی وزارت امور اقتصادی و دارایی در تنظیم و اجرای سیاست‌های اقتصادی، گفت: یکی از وجوه مهم این وزارتخانه، روش‌های تامین مالی در شبکه بانکی است.

وی افزود: از دو سال گذشته ریل‌گذاری قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها صورت گرفت که به صورت یک مدل قانونی طراحی شده و در تمامی ادوار موضوعیت خواهد داشت.

نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی در استان گیلان، یکی دیگر از وجوه این قانون را موضوع اعتبارسنجی و نقش‌آفرینی نهادهای واسط برای تسهیل گری بین سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر برشمرد و تاکید کرد انتظار می رود با کمک بانک‌ها و اطلاعات آن‌ها، فلوچارت و اینفوگراف کاملی برای فعالان اقتصادی تهیه کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه در فضای حاضر رویکردی منفعلانه در جذب سرمایه‌گذاری حاکم است، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی باید با ارائه بسته‌ها و عرصه‌های سرمایه‌گذاری شفاف در «ویترین سرمایه‌گذاری استان»، نقش فعال‌تری ایفا کنند و از تقاضامحوری صرف خارج شوند.

نوروزی در ادامه به ابزارهای نوین تامین مالی تصویب‌شده در این قانون اشاره کرد و گواهی اعتبار مولد (گام) را به عنوان یکی از این ابزارهای نوین و مورد تایید نام برد که هم‌اکنون توسط شبکه بانکی در حال اجراست. وی اوراق گام، رفاه کارت، برات الکترونیک، اعتبار اسنادی داخلی، فکتورینگ و فکتورینگ معکوس را از دیگر روش‌های نوین برشمرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان با اشاره به اینکه هنوز سهم غالب تامین مالی در کشور بر دوش شبکه بانکی است، اظهار داشت: باید با ترویج این روش‌های نوین، از پراکندگی و تزریق نقدینگی بدون برنامه به حلقه‌های خاص جلوگیری کرده و با هدفگذاری دقیق، از کل زنجیره ارزش حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه احساس می‌شود سرعت ترویج و استقرار این روش‌ها در گیلان نسبت به برخی استان‌ها کندتر بوده، تصریح کرد: به عنوان نماینده وزیر در استان، تکلیف داریم که با همکاری بانک‌ها، این عقب‌ماندگی را جبران و یا پیشتازی را حفظ کنیم.

در ادامه این جلسه، نمایندگان بانک‌ها به ارائه نظرات، اقدامات و دستاوردهای خود در زمینه به کارگیری روش‌های نوین تامین مالی، از جمله اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی، برات الکترونیک و دیگر ابزارهای اشاره شده پرداختند.

بر اساس اعلام حاضرین، پانزده روش نوین تامین مالی شامل اوراق سهامی عام پروژه، اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی، ضمانت‌نامه، اعتبار زنجیره تامین، برات الکترونیک، کارت رفاهی متصل به گام و ... شناسایی و در حال حاضر توسط برخی بانک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این جلسه با جمع‌بندی نظرات و پیشنهادات بانک‌ها و تاکید بر تهیه نقشه راه مشترک برای ترویج و توسعه هرچه بیشتر این روش‌ها در راستای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در استان گیلان به کار خود پایان داد.

 

Print

/نظرات (0)

انتخابگر پوسته

  • All
  • اخبار ویژه
  • اخبار برگزیده
  • اخبار استانها
More

    دی ان ان