fa-IRen-US
جستجو
شنبه, 24 آبان,1404
Menu

آرشیو اخبار

وزارت اقتصاد در کیش اینوکس ۲۰۲۵؛ محور تأمین مالی تولید و جذب سرمایه‌گذاری خارجی

شنبه, 24 آبان,1404 / دسته ها: اخبار, اخبار ویژه

/

وزارت اقتصاد در کیش اینوکس ۲۰۲۵؛ محور تأمین مالی تولید و جذب سرمایه‌گذاری خارجی

وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور متفاوت و عمل‌گرایانه در دوازدهمین نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۵، تمرکز خود را بر شناسایی پروژه‌های پیشران، معرفی ابزارهای نوین تأمین مالی و تقویت تعامل با نهادهای مالی و سرمایه‌گذاران خارجی گذاشت و نقش محوری در تنوع‌بخشی به سبد تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی و ارتقای زیرساخت‌های جذب سرمایه پایدار ایفا کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران به نقل از شادا، رویداد کیش اینوکس که طی بیش از یک دهه به بستری کلیدی برای گفت‌وگوهای اقتصادی بدل شده، امسال با نگاهی تحول‌گرا و آینده‌نگر، میزبان نشست‌ها، کارگاه‌ها و پنل‌های تخصصی بود. این برنامه‌ها به تحلیل وضعیت بازار سرمایه، چالش‌های تأمین مالی تولید، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تحول دیجیتال پرداختند. حضور پررنگ وزارت امور اقتصادی و دارایی با محوریت سازمان سرمایه‌گذاری خارجی و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران و معاونت سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی درکنار بانک‌ها، بیمه‌ها و بخش خصوصی، زمینه‌ساز تقویت سرمایه‌گذاری خارجی و تأمین مالی تولید شد.

در نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۵ بیش از ۲۷۰ نهاد مالی، بانک، بیمه، شرکت سرمایه‌گذاری و فعال حوزه فناوری حضور دارند. 

در گزارش حاضر به ابعاد این نمایشگاه می‌پردازیم:

نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۵؛ فرصتی برای تنوع‌بخشی به سبد تأمین مالی بنگاههای تولیدی

 علیرضا خزایی، کارشناس اقتصادی حوزه تأمین مالی که از سوی مرکز ملی تأمین مالی در غرفه وزارت اقتصاد حضور داشت، در گفت‌وگو با شادا، نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۵ را محلی برای تجمیع شرکت‌های تأمین سرمایه، بانک‌ها، بیمه‌ها، شرکتهای سرمایه گذاری و ارکان سازمان بورس و اوراق بهادار توصیف می‌کند و می‌گوید: این رویداد تمامی ظرفیت‌های تأمین مالی در عرصه‌های مختلف داخلی را یکجا گرد هم می‌آورد تا تولیدکنندگان بتوانند دغدغه‌های تأمین مالی خود را در مقابل پیشنهادهای بانک‌ها، شرکت‌های تأمین سرمایه و بیمه‌ها بررسی کنند و هزینه تأمین مالی را با استفاده از گزینه‌ها و روش‌های متنوع بهینه‌یابی کنند. 

خزایی با اشاره به بانک‌محور بودن سیستم تأمین مالی کشور، تأکید می‌کند: حضور همزمان شرکت‌های فعال در حوزه بازار بورس و اوراق بهادار در کنار بانک‌ها، روش‌های تأمین مالی مبتنی بر بازار سرمایه را به متقاضیان ارائه می‌دهد. این ترکیب، سبد تأمین مالی بنگاه‌ها را با فرصت‌های متنوع و نرخ‌های متفاوت، تکمیل می‌کند و محدودیت های ایجاد شده به واسطه تنگناهای اعتباری آن‌ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد. 

وی به غرفه وزارت امور اقتصادی و دارایی و حضور مرکز ملی تأمین مالی در این غرفه اشاره می کند و می‌گوید: این غرفه که به سازمان سرمایه‌گذاری و کمک های اقتصادی و فنی اختصاص دارد، بر ارائه خدمات مناسب به سرمایه‌گذاران خارجی متمرکز است، با این وجود برای نخستین بار در این نمایشگاه، در یکی از کانترهای غرفه میز گفتگوی شورای ملی تامین مالی قرار دارد تا متقاضیان با ظرفیت مرکز ملی تأمین مالی بیشتر آشنا شده و از آن بهره مند شوند. 

خزایی ظرفیت های قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت را برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی «بسیار جذاب» می خواند و از اشتیاق بالای متقاضیان به خدمات مشاوره‌ای کارشناسان مرکز ملی تأمین مالی خبر می دهد.  وی در پایان خدمات کلیدی شورای ملی تأمین مالی را بر اساس قانون تامین مالی تولید و زیرساخت تشریح می کند: سامانه جامع وثایق، امکان توثیق انواع دارایی‌ها بر اساس ماده ۷ قانون، ظرفیت مولدسازی: بر اساس مواد ۳۱ و ۳۶ قانون، مشارکت عمومی-خصوصی: بر اساس مواد ۳۵ و ۴۰ قانون، بسته های سرمایه گذاری بی نام، مشوق های مالیاتی، مشوق های بازار سرمایه و ... . این خدمات با استقبال گسترده سرمایه‌گذاران مواجه شد و نقش مهمی در تبیین قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت برای جذب سرمایه ایفا کرد.

حضور متفاوت وزارت اقتصاد در کیش اینوکس ۲۰۲۵؛ تمرکز بر تأمین مالی و پروژه‌های پیشران

علیرضا حاجعلی کارشناس اقتصادی حوزه سرمایه‌گذاری خارجی که ازسوی سازمان سرمایه‌گذاری در این غرفه حضور داشت، در گفتگو با شادا، حضور پاویون وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۵ را «متفاوت و عمل‌گرایانه‌تر» نسبت به دوره‌های گذشته می‌داند و تأکید می‌کند: رویکرد کلی تأمین مالی، محور اصلی این دوره بود. وزارت اقتصاد و سازمان سرمایه‌گذاری با هدف افزایش تعامل با نهادهای مالی، برای ظرفیت‌سازی برای تشکیل آژانس‌های جذب سرمایه‌گذاری، و صدور سریع مجوزها برای ذی‌نفعان بازار جدید، به صورت جدی وارد عمل شدند.

حاجعلی ادامه می‌دهد: شناسایی پروژه‌هایی با قابلیت تأمین مالی و برخوردار از نقش پیشران در توسعه اقتصادی کشور، از ویژگی‌های برجسته گفتمان وزارت اقتصاد در پاویون ایجاد شده در کیش اینوکس امسال بود. در این راستا، سازمان سرمایه‌گذاری و مرکز ملی تأمین مالی به‌صورت توأمان در بخش های مختلف رویداد حضور یافتند، مشاوره ارائه دادند و خدمات خود را به متقاضیان اعلام کردند.

وی با بیان اینکه در حاشیه رویداد هم نشست‌های موفقی برگزار شد، تصریح می‌کند: یکی از پنل‌ها به «تأمین مالی و سرمایه‌گذاری خارجی» اختصاص داشت که ابعاد مختلف آن با رویکردهای مختلف بین‌المللی و داخلی در قالب معرفی ابزارها و ظرفیت‌های موجود بررسی شد. پنل دیگری با محوریت «بریکس» توسط اتاق بازرگانی میزبانی شد و سازمان سرمایه‌گذاری، رویکردهای قابل اتخاذ در این حوزه را از منظر دولتی تشریح کرد.

مدیر گروه تشویق سرمایه گذاری خارجی به تفاوت حضور وزارت اقتصاد در نمایشگاه اینوکس میان این دوره با دوره های گذشته میپردازد و تشریح می کند: در دوره‌های گذشته، تمرکز صرفاً بر سرمایه‌گذاری خارجی و گفت‌وگو با سرمایه‌گذاران و سرمایه‌پذیران بود. اما امسال رویکرد زیربنایی‌تری در چند محور دنبال شد: شناسایی پروژه‌های پیشران، تعامل با بازیگران بازار تأمین مالی (خصوصی، دولتی و عمومی) و معرفی ابزارهای نوین نظام تأمین مالی که در حال شکل‌گیری هستند.
حاجعلی در پایان تأکید می‌کند: حضور وزارت اقتصاد در کیش اینوکس ۲۰۲۵، جامع‌تر و عمل‌گرایانه‌تر از همیشه بود و نویدبخش تقویت زیرساخت‌های جذب سرمایه‌گذاری پایدار در کشور است.

نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۵ فرصتی برای تبیین راهبردهای وزارت اقتصاد

مجید الماسی مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی، در گفت‌وگو با شادا اظهار می‌کند: نمایشگاه بین‌المللی کیش اینوکس ۲۰۲۵ از ۱۹ تا ۲۲ آبان‌ماه در جزیره کیش برگزار شد و همزمان با ۲۰ آبان، روز کیش، فرصتی ارزشمند برای حضور فعال وزارت امور اقتصادی و دارایی را فراهم آورد.

به گفته الماسی، این وزارتخانه با محوریت سازمان سرمایه‌گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، در نمایشگاه حضور داشت تا در فضایی صمیمی و حرفه‌ای، کنار نهادهای مالی، صاحب‌نظران، اساتید، فعالان بازار سرمایه، بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی، راهبردها و برنامه‌های خود را تبیین کند. 

وی ادامه می دهد: هدف اصلی، پاسخگویی به سؤالات و ابهامات مراجعه‌کنندگان و فعالان حوزه تأمین مالی و ایجاد تفاهمات سازنده با نهادهای مالی، دستگاه‌های اجرایی و مراجع تخصصی بود.

الماسی شعار محوری غرفه سازمان سرمایه‌گذاری در نمایشگاه را «جذب سرمایه‌گذاری؛ ضرورتی انکارناپذیر در سال سرمایه‌گذاری برای تولید جهت تحقق رشد اقتصادی» عنوان می کند و می گوید: با همکاری مراکز خدمات سرمایه‌گذاری استان‌ها که در نمایشگاه حضور داشتند و سایر حوزه‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد از جمله نظام بانکی، بازار سرمایه و سازمان خصوصی‌سازی، سازمان سرمایه‌گذاری و معاونت سیاستگذاری اقتصادی تلاش می‌کند تا رسالت اصلی خود را ایفا کند و بسترساز تحولات و ارتقای حکمرانی نظام اقتصادی در خدمت نظام تأمین مالی باشد.

کیش اینوکس ۲۰۲۵ نه تنها محدودیت‌های اعتباری بنگاه‌های تولیدی را کاهش داد، بلکه با تقویت زیرساخت‌های جذب سرمایه پایدار، نویدبخش تحقق اهداف سال سرمایه‌گذاری برای تولید و کشف آینده‌ای روشن در اقتصاد ایران است. این نمایشگاه، پلی مؤثر میان بخش خصوصی، دولتی و سرمایه‌گذاران خارجی ایجاد کرد و نقش محوری در تنوع‌بخشی به تأمین مالی ایفا کرد.

 

Print

/نظرات (0)

انتخابگر پوسته

  • All
  • اخبار ویژه
  • اخبار برگزیده
  • اخبار استانها
More

    دی ان ان